Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Menu
Facebook Twitter Contact

The Stolz Quartet

Zaterdag 29 oktober 2011, 20.15 uur

Over The Stolz Quartet

Haydn, Hobokwartet B-dur
Scriabin, 4 korte stukjes in bewerking van Theo Verbey
Kurtag, Korte selectie uit Signs, Games and Messages
Rondom Wenen en Hongarije
Mozart, Hobokwartet 
Smetana, Haydn e.a.

  • Marieke Schut – hobo 
  • Emi Ohi Resnick – viool
  • Liesbeth Steffens – altviool 
  • Doris Hochscheid – cello

Marieke Schut

Marieke Schut is de hoboïste en grote initiator van The Stolz. Met het oprichten van the Stolz ging een droom in vervulling: het spelen van geweldige muziek met bevriende topmusici. Zij heeft nog andere grote liefdes in haar werk: het ASKO|Schönberg, waar ze werkt met de beste componisten van deze tijd, denk aan György Ligeti en Karlheinz Stockhausen. Vanuit dit ensemble heeft zij de “Ligeti Academie” bedacht, vormgegeven en opgericht: een hedendaagse muziek leerplaats voor conservatoriumstudenten. Ze speelde onder grote dirigenten als: Claudio Abbado, Leonard Bernstein en natuurlijk moeten haar beide grote leermeesters ook genoemd: de hoboïsten Heinz Friessen en Heinz Holliger. Zij is tevens hoboïste bij Holland Symfonia, weet erg veel van modern theater en de menselijke hersenen.

Emi Ohi Resnick

De in New York geboren Emi Ohi Resnick gaf haar debuut in Carnegie Hall op 15-jarige leeftijd en heeft sindsdien opgetreden in Amerika, Europa en Japan. Resnick heeft zowel als solist en kamermusicus samengewerkt met o.a. Alfred Brendel, Frans Brüggen, Ton Koopman, Sigfried Palm en Thomas Riebl. Over een recital met Dennis Russell Davies, schreef Hans Schurmann in de General-Anzeiger van Bonn 'ze heeft een duivelse techniek naast een prachtige toon…' Er zijn vele nieuwe werken voor haar geschreven en ze speelt regelmatig in verschillende kamermuziek-gezelschappen waaronder naast het Ruysdael Kwartet het Blaeu strijkkwartet, het Ensemble Modern, het Context Ensemble (met Sergiu Luca) en de moderne muziekgroep Möbius dat momenteel Ensemble-in-Residence is aan de Columbia University in New York. Zij werkte nauw samen met György Kurtàg. Ze is concertmeester van het Radio Kamer Filharmonie. Resnick bespeelt een Francesco Ruggieri viool uit Cremona, 1692. Deze viool maakte eerder deel uit van de Costa collection en werd bespeeld door Zino Francescati.

Liesbeth Steffens

Deze veelzijdige altvioliste is mede oprichtster van dit prachtige ensemble: The Stolz Quartet. Ooit was zij ook medeoprichtster van het fameuze kamerorkest Amsterdam Sinfoniëtta. Zij speelde veel bij het Koninklijk Concertgebouworkest en in talloze kamermuziekformaties. Is sinds 1985 altvioliste in het ASKO|Schönberg en geeft les aan het conservatorium te Den Haag, waar zij zelf studeerde en cum laude haar examen deed. Haar docenten waren de wereldberoemde Nobuko Imai, Ferdinand Erblich en Jürgen Kussmaul. Zij beheerst ook de Japanse Shiatsu en kan bovendien heel lekker koken.

Doris Hochscheid

Doris genoot haar opleiding bij Dmitri Ferschtman en Melissa Phelps, waarna zij nog een aantal jaar in Parijs studeerde bij Philip Muller. Doris heeft een grote passie voor Nederlandse cellomuziek, zij heeft dan ook samen met haar vaste pianist Frans van Ruth de Stichting Cellosonate Nederland opgericht; als duo spelen zij vele concerten en nemen zij CD’s op. Doris is tevens een bevlogen vertolkster van hedendaagse muziek; sinds 10 jaar is zij celliste bij het ASKO|Schönberg, waarmee zij als soliste optrad in het speciaal voor haar geschreven celloconcert van Dimitris Andrikopoulos. Zij is docente hedendaagse kamermuziek aan het conservatorium van Amsterdam, waar zij ook onderricht geeft in Alexander Techniek, een voor musici belangrijke en weldadige houdingsleer

Over The Stolz Quartet

Over The Stolz Quartet

The Stolz Quartet is een hobokwartet dat bestaat uit Nederlandse topmusici. Ook voor de combinatie hobo, viool, altviool en cello is prachtige muziek geschreven. The Stolz Quartet is niet star, formeel of eenzijdig. Zij beweegt zich vertrouwd en behendig tussen de kamermuziekmonumenten van alle tijdperken. In Buren brengen zij een programma waar u niet alleen van zal genieten maar dat ook de muzikale blik zal verruimen. The Stolz Quartet speelt werken van Haydn, Kurtág en Mozart, drie meestercomponisten, elk met hun eigen verhaal en hun eigen stijl. Op welke manier zijn zij door elkaar beïnvloed en met elkaar verbonden? De musici zullen een toelichting geven waardoor deze vragen worden beantwoord. Ook het recentere werk van de Hongaar Kurtág zal door de uitleg die erbij wordt gegeven het beluisteren meer dan waard blijken te zijn.www.thestolzquartet.nl

Muziek in Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist - VIP marketing