Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Menu
Facebook Twitter Contact

Van Swieten Society - BACH na BACH na BACH ... Werken van de familie Bach

Vrijdag 10 oktober 2014 - 20.15 uur

Eten voor het concert

De Bach-dynastie van componisten en musici begon in de 16e eeuw met ene Hans Bach, zoon van een molenaar, die een speciaal talent voor muziek bleek te hebben. Hij legde zijn werk als bakker neer en werd “Spielmann”. De rest is geschiedenis: zes generaties lang overspoelde de familie Bach de muziekwereld met de prachtigste composities.

In dit programma speelt de Van Swieten Society muziek van de allergrootsten uit de familie, met speciale aandacht voor Carl Philipp Emanuel, die in 2014 zijn driehonderdste verjaardag viert. Onverwachte gast op het feest is Wolfgang Amadeus Mozart, die zich op aanraden van baron Van Swieten verdiepte in de muzikale erfenis van de familie Bach en een aantal fuga’s bewerkte voor strijktrio.

 • J.S. Bach/Mozart (1685-1750)
  Adagio en Fuga voor strijktrio nr. 3
 • J.C. Bach (1735-1782)
  Pianosonate op. 17 no. 5 in A groot
 • J.S. Bach
  Cellosuite no. 1 in G BWV 1007
 • C.Ph.E. Bach (1714-1788)
  Triosonate nr. 5 in e klein
 • W.F. Bach/Mozart (1710-1784)
  Adagio en Fuga voor strijktrio nr. 6
 • C.Ph.E. Bach
  Empfindungen in fis klein Wq. 67
 • J.C. Bach
  Triosonate in A groot op. 15 no. 2

Over Van Swieten Society

 • Sara de Corso, viool
 • Bernadette Verhagen, altviool
 • Job ter Haar, cello
 • Bart van Oort, fortepiano

De Van Swieten Society is één van Nederlands toonaangevende ensembles op het gebied van de oude muziek. Het is een flexibel ensemble gevormd door een vaste kern van musici onder leiding van fortepianist Bart van Oort.

De kernbezetting van het ensemble bestaat uit Nederlandse topmusici die zich allen hebben bewezen als specialist op hun instrument. Ze bezetten ieder belangrijke posities in het Nederlandse muziekleven, zowel in de reguliere als in de oude muziekpraktijk. Zie ook www.vanswietensociety.nl

Eten voor het concert

Eten voor het concert

Voorafgaand aan het concert kunt u deelnemen aan de Hoffelijke Muziekbite bij Grand Cafe de Hofhouding. Voor-, hoofd- en nagerecht met 1 consumptie voor € 14,95. Reserveren: muziekbite@dehofhouding.nl. Ook na afloop is De Hofhouding geopend om rustig met elkaar na te praten.

Reserveren

Gebruik onderstaande formulier om kaarten te reserveren. Jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang. Na ontvangst van de betaling liggen de kaarten voor u klaar bij de kassa op de avond van het concert. 

Of bestel de seizoenskaart voor alle 4 concerten en profiteeer van € 15,- korting.. Meer informatie over de seizoenskaart...

Naam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoon*
E-mailadres*
Aantal kaarten volwassenen* x 20,- per stuk (of via seizoenskaart)
Aantal kaarten jongeren (t/m 18 jaar) = Gratis
Seizoenskaart Ja, ik heb een seizoenskaart
Akkoord* Ja, ik ga akkoord met de genoemde kosten en maak het bedrag vooraf over op rekeningnummer NL37 RABO 0159 0507 74 van Stichting Muziek in Buren.
Opmerkingen
Verstuur formulier

Muziek in Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist - VIP marketing