Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Menu
Facebook Twitter Contact

Fluitenkruid met Nine Sligter (dwarsfluit)

Zaterdag 14 mei 2011, 16.00 en 20.15 uur

Op initiatief van Muziek in Buren geeft de bekende fluitiste Nine Sligter op 14 mei een workshop en een concert in het kader van de Fluitenkruiddag en de Week van de Amateurkunst. Dwarsfluitisten zijn van harte uitgenodigd om aan de workshop deel te nemen. Het concert is een aanrader voor elke muziekliefhebber.

Workshop 16.00 uur

Tijdens de workshop zal de compositie “AMOEBA” van David Porcelijn worden behandeld. Bij deze compositie staat van tevoren nog niet vast hoe het gaat klinken: het ontstaat spelenderwijs en klinkt bij elke uitvoering weer anders. Binnen het in acht groepen verdeelde ensemble vormt iedereen een eigen idee. Maar de dirigent geeft opdrachten getooid met een rode en een groene handschoen. Nieuwsgierig? Kom dan meedoen! Het is voor elk niveau (ongeveer twee jaar les) en voor alle leeftijden. Deelname is mogelijk na aanmelding via De Plantage bij Alwin de Vries: advries@plantage.info. Vermeld naam, tel. nummer, e-mail, leeftijd en aantal jaar les.

De workshop begint om 16.00 uur in de Katholieke Kerk, Kornedijk 3 in Buren. De kosten zijn € 7,50. Van 17.30 tot 18.00 geven de deelnemers een concert voor ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en alle andere belangstellenden. Tijdens de workshop kunnen zij een deel van de Fluitenkruidroute fietsen of Buren bekijken. Meenemen: lessenaar

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met De Plantage in Tiel.

Concert 20.15 uur

HET MINIMA TRIO: Nine Sligter (fluit), Michiel Holtrop (altviool) en Martin Kaaij (gitaar). Programma: werken van Kummer, Krüs, Takemitsu, Reich en Piazzolla

De stukken zijn voor een breed publiek toegankelijk. Het stuk van Reich is voor fluit (en altfluit en piccolo) en tape. Interessant voor fluitisten die de workshop hebben gedaan! Toward the Sea van Takamitsu is een stuk voor altfluit en gitaar. De titel zegt al genoeg: het is een sfeer-stuk met klanken die refereren aan de natuur. Piazzolla is een zeer populaire componist, beroemd om zijn tangomuziek. Kummer schreef heerlijke fluitmuziek die vaak aan Beethoven doet denken. Het stuk van Krüs heeft als toepasselijke titel Bloesem.

Fluitenkruidroute

De route toont u de Betuwe in de volle pracht met broze witgroene tinten die de rust en ruimte van het rivierenlandschap nog eens extra onderstrepen. Zij voert u langs de Korne en de Linge en verbindt Oranjestad Buren met Fort Asperen bij Leerdam. U kunt de route wandelen, fietsen of rijden met auto of motor. De route is te downloaden via fluitenkruidroute.

Nine Sligter

Nine Sligter studeerde fluit aan het Rotterdams Conservatorium bij Hubert Barwahser en aan het Brabants Conservatorium bij Koos Verheul. In 1978 behaalde zij de Prix d’Excellence, waarna zij in de Verenigde Staten studeerde bij Geoffrey Gilbert. Nine Sligter was ruim dertig jaar als docente hoofdvak fluit verbonden aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Zij is als fluitiste werkzaam bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zij treedt op in allerlei kamermuziekformaties en maakte deel uit van het Muramatsu kwintet waarvoor vele Nederlandse componisten nieuw werk hebben geschreven. Momenteel vormt zij o.a. een duo met de pianiste Marian Bolt.

Michiel Holtrop

Michiel Holtrop studeerde aan het Utrechts en Amsterdams conservatorium bij Prunella Pacey en Jürgen Kussmaul. Hij behaalde op overtuigende wijze de diploma's Docerend en Uitvoerend musicus. Als altviolist is Michiel Holtrop werkzaam in onder andere het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Daarnaast legt hij zich toe op het spelen van kamermuziek. Als oprichter van het Utrechts Mozart Ensemble en met de pianiste Stefanie Rotsch concentreert hij zich op het klassieke en romantische kamermuziekrepertoire. Michiel is gastdocent aan de conservatoria van Tilburg, Maastricht en Utrecht. Hij geeft aan vakstudenten en professionele musici trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, loopbaanbegeleiding, de mentale voorbereiding op audities en performance, en workshops stress en faalangstreductie.

Martin Kaaij

Martin Kaaij studeerde gitaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij de gitarist Dick Visser. Hij gaf solo-recitals in Europa, Azië, Australië en de Verenigde Staten. Hij heeft een levendige belangstelling voor zelden uitgevoerde composities van zowel bekende als minder bekende componisten. Vooral in het repertoire van de zestiende en de negentiende eeuw blijken er nog onverwachte schatten verborgen te liggen. Kaaijs affiniteit met de hedendaagse muziek blijkt uit het feit dat hij van een kleine veertig gitaarcomposities de première heeft gegeven. Met Eeva Koskinen maakte hij een cd met duetten voor viool en gitaar van Paganini en met het Utrecht String Quartet een cd met kwintetten van Boccherini. Hij schrijft over klassieke muziek in de Vrij Nederland.

Muziek in Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist - VIP marketing