Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Menu
Facebook Twitter Contact

Quink vocaal ensemble

Zaterdag 10 december 2011, 20.15 uur

 • Francisco Guerrero (1528 -1599)
  Rorate Caeli / Canite tuba / Niño Dios d'amor herido
 • Tomás Luis de Victoria (1548 - 1611)
  O magnum mysterium 
 • William Byrd (1543 - 1623)
  O magnum mysterium 
 • Luca Marenzio (1553 - 1599)
  Hodie Christus natus est 
 • Michael Praetorius (1571 - 1621)
  Omnis mundus jocundetur 
 • Claude Goudimel (1514 - 1572)
  Gloria in excelsis Deo
 • Francis Poulenc (1899 - 1963)
  O magnum mysterium 
 • Benjamin Britten (1913 - 1976)
  A Shepherd's Carol 
 • Richard Rodney Bennett (1936)
  What Sweeter Music 
 • Willam Walton (1902 - 1983)
  What Cheer?
 • Julius Röntgen (1855 - 1932)
  Comt hier bezoecken. Comt verwondert U hier, menschen. Herders, Hij is geboren

PAUZE

 • NN. melodie 1591
  Coventry Carol 
 • English Traditional (arr. Ch. Wood)
  A virgin most pure 
 • 16th century French (arr. Ch. Wood)
  Ding Dong! merrily on high 
 • Dutch Traditional (arr. Ch. Wood)
  King Jesus hath a garden 
 • Old Basque Noël
  I saw a maiden
 • Kazimierz Serocki (1922 - 1981) 
  Berceuse
 • arr. Boris Ord
  Adam lay ybounden 
 • English Traditional
  O little town of Bethlehem 
 • English traditional (arr. D. Willcocks)
  The cherry tree carol 
 • English traditional (arr. D. Willcocks)
  God rest you merry, gentlemen 
 • English traditional (arr. Ph. Ledger)
  Away in a manger 
 • Leland B. Sateren (1913 - 2007)
  Celebrate this Holy One
 • Welsh traditional (arr. D. Willcocks)
  Deck the hall

Over Quink Vocaal Ensemble

Quink heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een uniek ensemble van internationale allure. De groep heeft een vaste kern van vier professionele zangers, maximaal uitgebreid tot acht zangers, afhankelijk van het repertoire en mag worden gerekend tot de beste a cappella ensembles ter wereld.

Repertoire

Het ruime repertoire omvat a cappella werken van de Middeleeuwen tot en met muziek van deze eeuw. Meer dan 800 jaar muziekgeschiedenis! De veelzijdige musici van het ensemble hebben zich tot doel gesteld de muziek uit de verschillende stijlperioden zo authentiek mogelijk uit te voeren. Voor het barok- en romantisch repertoire verbindt Quink zich met specialisten uit de betreffende stijlperiode. Zo werd een meerjarenproject rond de cantates van Bach en tijdgenoten gerealiseerd, uitgevoerd in enkelvoudige bezetting.

Samenwerking met de pianisten Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans resulteerde in het uitbrengen van een CD met Rossini’s Petite Messe Solennelle.

Nederlandse muziek

Quink is al vele jaren pleitbezorger voor nieuwe Nederlandse muziek en heeft inmiddels vele premières op zijn naam staan. In 2000 verzorgde Quink de wereldpremière van de compositie BiBaBo van Simeon ten Holt tijdens een festival in Vredenburg, Utrecht.

Meer op www.quink.nl

Marjon Strijk - Sopraan 

Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Ditewig. Masterclasses volgde zij bij o.a.Ulrich Eisenlohr en Michael Chance. Zij is een veelgevraagde soliste bij Oratoriumkoren in den lande. Haar repertoire omvat vele stijlperioden. Naast haar solo-optredens zingt zij ook in vocale ensembles, waaronder de kleine-bezetting van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven. Marjon is als free-lancer verbonden aan het Nederlands Kamerkoor. Vanaf 2008 maakt zij deel uit van het internationale solistenensemble Quink. Marjon Strijk maakte verschillende radio- Tv- en Cd-opnames (o.a. de Fesch, Mozart, Allegri, Mendelssohn). www.marjonstrijk.nl.

Elsbeth Gerritsen - Alt 

De alt-mezzo Elsbeth Gerritsen studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Zij nam deel aan masterclasses van Ian Bostridge en Thomas Quasthoff, en wordt sinds enkele jaren gecoached door Jard van Nes. Als soliste is Elsbeth Gerritsen regelmatig te gast bij diverse koren en orkesten. Ook zingt zij veel oratoriumrepertoire, waaronder de Johannes en Matthäus Passion van Bach, het Gloria van Vivaldi, het Stabat Mater van Pergolesi en de Petite Messe Solennelle van Rossini. Elsbeth Gerritsen vertolkte operarollen in onder meer Dido and Aeneas van Purcell (Sorceress), Orfeo ed Euridice van Gluck (Orfeo) en Faust van Gounod (Marthe). Daarnaast is Elsbeth Gerritsen als freelancer werkzaam in Cappella Amsterdam, het Groot Omroepkoor, de Nederlandse Bachvereniging en het Nederlands Kamerkoor.

Harry van Berne - Tenor 

Harry van Berne studeerde cello en solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Verdere studie werd gevolgd bij o.a. Margreet Honig in Amsterdam en Anthony Rolfe Johnson in London. Harry van Berne is een veelgevraagd solist in opera, op concerten en oratoriumuitvoeringen. Tevens geeft hij liedrecitals, daarbij begeleid door piano of luit. Als solist wordt Harry geïnviteerd om te concerteren, naast de concerten in eigen land en de andere landen van West-Europa, o.a. in de USA, het Midden-Oosten, Japan en Zuid-Amerika. Zijn uitgebreide repertoire omvat werken uit alle stijlperiodes: van de vroege Middeleeuwen tot en met composities van eigentijdse muziek, waarvan sommige speciaal voor hem werden geschreven. Ook geeft Harry regelmatig cursussen en workshops over specifieke onderwerpen of stijlperiodes, zowel voor solozangers als voor ensembles. Als hoofdvakdocent solozang is Harry verbonden aan het ArtEZ conservatorium (Arnhem).

Kees Jan de Koning - Bas 

De basbariton Kees Jan de Koning studeerde aanvankelijk blokfluit aan het Utrechts Conservatorium. In de periode van het behalen van zijn diploma in 1983 begon hij aan een zangstudie, eerst bij de bas Peter Kooy, daarna bij zangpedagoog Herman Woltman. Hij sloot zijn zangopleiding af in 1991 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Eveneens in 1992 verwierf hij een vaste plaats in het vermaarde Nederlands Kamerkoor. Daarnaast vormt de bas van Kees Jan de Koning het fundament van het internationaal bekende Quink Vocaal Ensemble; bovendien verleent hij regelmatig zijn medewerking aan diverse belangrijke Europese ensembles, zoals het Huelgas Ensemble, het Gesualdo Consort Amsterdam, Weser Renaissance en Camerata Trajectina. Als solist treedt hij op in opera- en oratoriumconcerten en werkt daarbij samen met gerenommeerde dirigenten als Frans Brüggen, Paul van Nevel, Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Reinbert de Leeuw en Tõnu Kaljuste.

Muziek in Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist - VIP marketing