Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Menu
Facebook Twitter Contact

Kerstconcert - Nationaal Jeugdkoor en Música Temprana

Zondag 13 december 2015 - 15.00 uur

Concert samenvatting

Barokke kerst in de Amazonas

Adrián Rodriguez van der Spoel, dirigent

HET NATIONAAL JEUGDKOOR en MÚSICA TEMPRANA brengen samen een bijzonder programma met kerstmuziek uit Latijns Amerika, uit de barokperiode.

Een deel van dit bijzondere repertoire bestaat uit composities gemaakt door indianen in hun eigen taal en met hun eigen muzikale inbreng. Ook zullen de jonge zangers van het Nationaal Jeugdkoor in andere inheemse talen zingen, zoals het Quechua van de Incas uit Peru waarmee ze in processie binnen komen.  De magie van dit repertoire is het samengaan van verschillende tradities, de devotie uit de kathedralen in Spaanse stijl, de muziek van de Jezuïeten en de volksmuziek van de straat. Het gespecialiseerde ensemble Música Temprana, zal ook instrumentale dansen spelen op originele instrumenten, zoals dat in de 18de eeuw in de straten van Peru en Bolivia werd gespeeld.

Música Temprana

De virtuoze musici van Música Temprana zijn klassiek geschoold én geworteld in de Latijns-Amerikaanse muziektraditie. Barok en folklore, beide zo eigen aan het repertoire van Música Temprana, gaan bij hen dan ook moeiteloos hand in hand. Dit geldt ook voor het instrumentarium. Naast de typische Zuid-Europese barokinstrumenten als de harp, de viool en de gitaar, bespeelt Música Temprana diverse instrumenten van Latijns-Amerikaanse bodem.

Nationaal Jeugdkoor en Stichting Vocaal Talent

Het Nationaal Jeugdkoor is één van de ensembles van de Stichting Vocaal Talent Nederland, die als missie heeft “ het opsporen en tot bloei brengen van jong muzikaal en vocaal talent”. Het koor treedt regelmatig op in professionele concertseries en ook op nationale evenementen zoals de landelijke herdenking van 4 en 5 mei in Amsterdam.

www.vocaaltalent.nl
www.musicatemprana.com

Concert samenvatting

Concert samenvatting

 

Concert Nationaal Jeugdkoor en Música Temprana
Datum Zondag 13-12-2015
Tijdstip 15.00 uur
Toegangskaarten Volwassenen € 20,-
Kinderen t/m 16 gratis

VOLGEBOEKT - RESERVEREN IS NIET MEER MOGELIJK

Muziek in Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist - VIP marketing