Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Menu
Facebook Twitter Contact

Napolitaans kerstconcert - Ensemble Odyssee brengt Napels naar Buren

Vrijdag 16 december 2016 - 20.00 uur

Vrijdag 16 december komt Ensemble Odyssee naar de St Lambertuskerk in Buren met een Napolitaans Kerstconcert. Het eigenzinnige barokensemble voert werken van Napolitaanse componisten uit, waaronder muziek van Veneziano en Scarlatti. Hun cd met dit repertoire werd onderscheiden met de gerenommeerde Diapason.

Nocturnes van Veneziano

Het Napolitaanse Kerstconcert geeft een beeld van de ochtenddienst van de Eerste Kerstdag rond 1690. Naast de zogenaamde ‘Nocturnes’ van Veneziano worden die van zijn leraar Provenzale en collega Caresana vertolkt, omlijst door instrumentale stukken van Alessandro Scarlatti.

De Nocturnes laten een veelheid aan muzikale experimenten zien en hebben een feestelijk karakter.  Artistiek leider Andrea Friggi: ‘Stuk voor stuk zijn de Nocturnes boeiende werken; rijk van vinding en altijd met een feestelijk randje. Volkswijsjes worden perfect verweven met hoogstaand contrapunt en indrukwekkende vocale werken worden ingeleid door opgewekte instrumentale introducties.

Alessandro Scarlatti’s twaalf „sinfonie di concerto grosso“ zijn een goed voorbeeld van de exuberante Napolitaanse instrumentale stijl. Een belangrijke rol in deze stukken speelt de blokfluit, een geliefd instrument in het Napels van die tijd. Ook de combinatie van instrumenten in het concertino, bijvoorbeeld blokfluit met trompet of blokfluit met hobo, is opmerkelijk. In dit programma zorgen Scarlatti’s Sinfonia’s voor blokfluit en hobo voor een feestelijke afwisseling tussen de vocale werken.’

Napolitaans vakmanschap

Het is een programma boordevol staaltjes Napolitaans vakmanschap, met in de hoofdrollen Ensemble Odyssee en sopraan Jenny Högström, alles onder leiding van specialist Andrea Friggi.

Napolitaans Kerstconcert
Ensemble Odyssee onder leiding van Andrea Friggi
Datum Vrijdag 16 december 2016
Tijdstip 20.15 uur (kerk open om 19.45)
Adres St.Lambertuskerk
Markt 4 Buren

Kerst-Muziekbite

Wilt u voorafgaand aan het concert een hapje eten dan kunt u terecht bij Grandcafé De Hofhouding in Buren. Zij hebben voor u een driegangendiner samengesteld bestaande uit een Hoffelijke garnalencocktail, kipfilet met champignons en peterselie in bladerdeeg met seizoensgroenten en aardappelkroketjes, een heerlijke chocolademousse met warme kersen of pannacotta met rode vruchten en koffie of thee met een Burens chocolaatje als afsluiting. En dat alles voor slechts € 15,00 per persoon. Zorg dat u om 18.00 uur aanwezig bent, dan bent u op tijd voor het concert.

Reserveren (verplicht) kan telefonisch 0344 57 22 88 of per e-mail grandcafe@dehofhouding.nl.

Reserveren

Gebruik onderstaande formulier om kaarten te reserveren. Jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang. Na ontvangst van de betaling liggen de kaarten voor u klaar bij de kassa op de avond van het concert. 

Of bestel de seizoenskaart voor alle 4 concerten en profiteeer van € 15,- korting.. Meer informatie over de seizoenskaart...

Naam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoon*
E-mailadres*
Aantal kaarten volwassenen* x 20,- per stuk (of via seizoenskaart)
Aantal kaarten jongeren (t/m 18 jaar) = Gratis
Seizoenskaart Ja, ik heb een seizoenskaart
Akkoord* Ja, ik ga akkoord met de genoemde kosten en maak het bedrag vooraf over op rekeningnummer NL37 RABO 0159 0507 74 van Stichting Muziek in Buren.
Opmerkingen
Verstuur formulier

Muziek in Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist - VIP marketing