Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Menu
Facebook Twitter Contact

Sweelinck Barok Orkest onder leiding van Jed Wentz

Zaterdag 21 januari 2012, 20.15 uur

Franse barokmuziek

  • J. Aubert -Suite de Symphonie.
  • J.J. Mouret- Premiere Suite de Sinfonies.
  • F. Colin de Blamont- La Toilette de Venus.

Het Sweelink Barok Orkest staat onder leiding van Jed Wentz. Dit orkest bestaat uit studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Samen met soliste Andréanne Paquin (sopraan) laten zij u kennis maken met de uitvoeringspraktijk en acteertechnieken uit de 18e eeuw. Franse muziek klonk in die tijd vooral in Frankrijk en in de lage landen: Nederland.

Over Het Sweelinck Barok Orkest

Het Sweelinck Barok Orkest is een aantal jaren geleden opgericht door Lucy van Dael en Alfredo Bernardini, docenten barokviool resp. barokhobo aan het Conservatorium van Amsterdam. In het Sweelinck Barokorkest doen studenten van de afdeling Oude Muziek ervaring op in het spelen van orkest-muziek. Het Sweelinck Barokorkest treedt enkele malen per jaar op, met name in Amsterdam, maar ook daarbuiten. Zij zijn al vele malen te gast geweest in Buren!.

Over Jed Wentz

Jed Wentz begon zijn carrière als een virtuoos fluitist maar geleidelijk aan heeft hij zich toegelegd op dirigeren. Hij is oprichter van het oude muziek ensemble Musica ad Rhenum en trad op met het ensemble als solist of dirigent in tal van concerten over de hele wereld. Wentz heeft een grote interesse in het begrip en de implementatie van de historische uitvoeringspraktijk. Hij is traverso docent bij het Conservatorium van Amsterdam en regelmatig als lecturer te gast bij de Londense Royal Academy of Music. Als solist en dirigent heeft Wentz ruim 20 opnames gemaakt voor een verscheidenheid aan labels, waaronder Vanguard Classics, Brilliant Classics, en Challenge Classics. Een van de meest bejubelde opnames zijn de cd’s met complete fluit sonates van JS Bach en Locatelli, beiden op Vanguard Classics. www.jedwentz.com

Muziek in Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist - VIP marketing